Skip to main content

Inbraakbeveiliging van kunststof deuren, kozijnen en schuifpuien

Een veilig huis met Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Natuurlijk wilt u inbrekers buiten houden. Met goed hang- en sluitwerk dat voldoet aan de richtlijnen van Politiekeurmerk Veilig Wonen maakt u uw woning minder aantrekkelijk voor inbraak. Bovendien krijgt u als u uw huis tegen inbraak beveiligt, bij een groot aantal verzekeraars korting op de premie voor de inboedelverzekering.

Vooral deuren zijn favoriet bij inbrekers. De achterkant van de woning is het meeste in trek. Zo’n 36% van alle inbraken gebeurt via de achterdeur. De voordeur wordt in 21% van alle inbraken gebruikt. Maar ook een raam op de benedenverdieping is een veel gebruikte ingang.

Om deuren te laten voldoen aan de richtlijnen van Politiekeurmerk Veilig Woningen is het van belang dat deuren en ramen voorzien zijn van degelijk hang- en sluitwerk. Sloten en scharnieren die voldoen aan de eisen van inbraakpreventie. Een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk, is getest en volgens de regels gemonteerd. Zo’n slot herkent u aan het SKG®-logo, met sterren. Het aantal sterren geeft de indicatie van de inbraakwerendheid aan.

Om te zien wie er voor de deur staat kunt u kiezen voor glas in de deur of deurspion. Het hang- en sluitwerk dat wij toepassen bij de voordeur, achterdeur, schuifpui of openslaande deuren voldoet aan de richtlijnen van Politiekeurmerk.

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoende zijn beveiligd. Woningen die volgens de voorschriften van PKVW zijn beveiligd, hebben tot 90% minder kans op een inbraak.

Deze tips maken uw huis nog veiliger

  • Draai uw deur op slot als u het huis verlaat
  • Verlicht uw woning binnen en buiten
  • Goede sloten op ramen en deuren
  • Waardevolle spullen uit het zicht
  • Rookmelders op de juiste plek
  • Afwezig? Licht uw buren in
  • Houd struiken laag
  • Noteer serienummers en maak foto's van uw waardevolle spullen
Deze maatregelen zijn natuurlijk geen garantie dat geen enkele inbraak meer lukt, maar de kans wordt wel aanzienlijk verkleind. En wel met 90%.