Skip to main content

Kunststof kozijnen voor Haarlem,  Hoofddorp, Vijfhuizen, Lisse, Nieuw Vennep en natuurlijk de omliggende plaatsen!

Van Engelen kunststof kozijnen, als het goed en onderhoudsvrij moet zijn!

Met kunststof kozijnen kiest u voor een onderhoudsvrij product. Behalve het schoonmaken van het kozijn, vergt het verder geen onderhoud. Dus nooit meer schilderen! Wij leveren en monteren diverse soorten kunststof kozijnen in verschillende kleuren, maten en profielen. De kunststof kozijnen zijn nauwelijks meer van houten kozijnen te onderscheiden. Of het nu gaat om vaste ramen, draairamen, draai- kiepramen, hefschuifpuien of kiepschuifpuien het is onze specialiteit en u bent bij ons dan ook op het juiste adres.

Tevens leveren kunststof kozijnen u behalve veel woonplezier ook nog een flinke energiebesparing op en een lagere CO2-uitstoot. Fijn voor u en voor het milieu!

LET OP: Vanuit het rijk is er een subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen: de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Ook is er de Energiebespaarlening: Energie bespaar lening

Inbraakpreventie

Ook niet geheel onbelangrijk, de kunststof profielen zijn inbraakveilig! Doordat de kunststof profielen standaard worden versterkt, is het forceren met wat voor inbraakgereedschap dan ook, niet mogelijk! Voor glas kunt u dan het beste kiezen voor inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas.

Geluidsisolatie

Naast de beglazing zijn ook de isolerende eigenschappen van kunststof belangrijk. De eigenschappen van kunststof worden versterk door het vijfkamersysteem en het maximaal contact oppervlak van de dichtingen. Zo houdt uw kunststof kozijn de overtollige decibels buiten.

Brandwerendheid

De kunststof kozijnen die wij leveren scoren zeer hoog op brandwerendheid. De uitgevoerde test classificatie WE (brandstabiel en temperatuurisolatie) heeft als resultaat dat het kozijn de 60 minuten WBDBO (weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag) ruimschoots haalt. Kunststof kozijnen dragen niet alleen bij aan een veilige woonomgeving. Ze zijn ook uitstekend toepasbaar in ruimtes waar brandwering (volgens Bouwbesluit) een vereiste is, zoals op de werkplek, school en in openbare ruimtes.

Onderhoud

Kunststof kozijnen hebben maar weinig onderhoud nodig en zijn makkelijk schoon te maken. Door minimaal eens per jaar met een sopje (gebruik geen schuurmiddel, amoniak of chloorproducten!) en een zachte doek de kozijnen af te nemen, gaan de kozijnen nog langer mee. Als u ze reinigt met auto- of boenwas voorziet u de kozijnen tevens van een beschermende laag. Let op:

  • Nooit de kozijnen droog reinigen om krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen
  • Nooit overgaan tot het verven van de kozijnen
  • Nooit de kozijnen reinigen met schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white-spirit e.d.

LET OP! Kozijnen met houtnerfstructuur afwerking mogen niet gereinigd worden met een stoomreiniger. Het gebruik hiervan laat witte vlekken achter die moeilijk te verwijderen zijn.

Naast kunststof kozijnen leveren en monteren wij natuurlijk ook SCHUIFPUIEN EN DEUREN.